FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biden u Kini, Mongoliji i Japanu sredinom kolovoza

Autor: vrad
WASHINGTON, 4. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Američki potpredsjednik Joe Biden počinje 16. kolovoza desetodnevnu azijsku turneju tijekom koje će posjetiti Kinu, Mongoliju i Japan, priopćila je Bijela kuća u četvrtak.

Bidenova prva postaja na tom putovanju bit će Kina, gdje će razgovarati o pitanjima važnim za kinesko-američke odnose i općim pitanjima u vezi s azijsko-pacifičkom regijom, rekla je Bijela kuća u priopćenju.

Ondje će se sastati s kineskim predsjednikom Hu Jintaom, potpredsjednikom Xi Jinpingom i premijerom Wen Jiabaom. Usto će posjetiti grad Chengdu, na jugozapadu Kine.

Joe Biden će zatim posjetiti Mongoliju i prijestolnicu Ulan-Bator kako bi istaknuo potporu SAD-a "dvama desetljećima demokratskog razvitka" i "jačanju gospodarskih veza" dviju zemalja.

Naposljetku će posjetiti Japan, gdje će potvrditi dobre veze SAD-a i njegova azijskog saveznika koji se već mjesecima bori s posljedicama razornog potresa i tsunamija.

Najava Bidenova posjeta dolazi 24 sata pošto je službena novinska agencija kineske vlade objavila oštru kritiku američkog vođenja gospodarstva.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙