FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija: Miloševićevski ciljevi Srbije prijetnja regiji

Autor: slek
MOSTAR, 4. kolovoza 2011. (Hina) - Čelnici Helsinških odbora Hvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore su na kraju međunarodne konferencije u Mostaru ocijenili u četvrtak da je Srbija glavni čimbenik nestabilnosti u regiji jer pokušava drugim sredstvima realizirati ciljeve politike iz vremena Slobodana Miloševića.

Posljednjeg dana Šeste međunarodne konferencije "Jedinstvo i razlike u Europi" predsjednici Helsinškog odbora Srbije Sonja Biserko, Hrvatske Ivan Zvonimir Čičak, Crne Gore Slobodan Franović i BiH Vera Jovanović istaknuli su da krizna zbivanja na Kosovu i BiH predstavljaju odraz velikosrpskog projekta Beograda.

Na skupu kojega je organizirao Forum Bosna navedeno je da je ovaj projekt samo prilagođen novim prilikama i prijetnja je za sve zemlje u okruženju, upozoravaju iz Helsinških odbora četiri zemlje.

"Takva politička djelovanja predstavljaju prijetnju za sve zemlje u regiji", rekla je za Radio televizije Federacije predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko.

Njezin kolega iz Hrvatske Ivan Zvonimir Čičak optužio je međunarodnu zajednicu da je odgovorna "za nastavak politike Miloševićeva režima", pojašnjavajući da nema vjerodostojnu politiku prema regiji.

Na međunarodnoj konferenciji u Mostaru ocijenjeno je i da Haaški sud nije ispunio zadaću u pravcu pomirenja naroda jer se u svim zemljama regije osobe osuđene za ratne zločine smatraju nacionalnim herojima.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙