FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašena elementarna nepogoda za Otavice i Ružić

Autor: avuk
DRNIŠ, 2. kolovoza 2011. (Hina) - Šibensko-kninski župan Goran Pauk proglasio je na zahtjev načelnika ružićke općine Josipa Sučića elementarnu nepogodu za naselja Ružić i Otavice za sve vinogradarske, voćarske, sezonske povrtlarske i ostale poljoprivredne kulture koje su stradale u nevremenu s tučom koje je pogodilo taj dio općine 23. srpnja poslijepodne.

Razmjeri štete, koja je po prvim procjenama premašila 400.000 kuna, znat će se tek kad poljoprivrednici podnesu prijave. Općina Ružić poziva sve vlasnike poljoprivrednih, povrtlarskih, voćarskih i vinogradarskih kultura s područja pogođenog nevremenom s tučom da prijave štetu, nakon čega će općinsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode izaći na teren i detaljno procijeniti štetu.

Drugi je put u nekoliko mjeseci načelnik Josip Sučić zatražio da se proglasi elementarna nepogoda budući da je i kasnoproljetni mraz u travnju i svibnju dva puta poharao vinograde i voćnjake te diljem općine prouzročio veliku štetu, procijenjenu na više od milijun i pol kuna.

(Hina) xavuk yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙