FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: ubijen jedan od vođa mafije

Autor: vrad
JERUZALEM, 31. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Nepoznati napadači ubili su u noći na nedjelju Francoisa Aboutboula, čovjeka za kojeg mediji pišu da je jedan od vođa izraelske mafije, priopćila je policija.

Francois Aboutboul (45) "ubijen je iz vatrenog oružja u svojem automobilu dok je punio gorivo na benzinskoj crpki" pokraj Netanyje, sjeverno od Tel-Aviva, rekao je glasnogovornik policije Micky Rosenfeld.

Dvije osobe na motociklu, lica skrivenog kacigama, otvorile su vatru malo iza ponoći, ispalivši u Aboutboula deset metaka, nakon čega je podlegao ozljedama u bolnici, pišu mediji, ocjenjujući kako to ubojstvo ima sve značajke obračuna mafijaških krugova.

Aboutboul je 2010. pušten iz zatvora pošto je odslužio dvogodišnju kaznu zatvora zbog zlostavljanja supruge. Dok je bio u zatvoru, nepoznati počinitelji iz suparničkog klana zapalili su više restorana u njegovu vlasništvu u Netanyji.

U Izraelu su se posljednjih godina događali žestoki obračuni mafijaških klanova u kojima su sudjelovali i Aboutbouli.

Policija je koncem 2006. osnovala posebne snage, "postrojbu 443", za borbu s organiziranim kriminalom.

Više desetaka Izraelaca ubijeno je i ranjeno posljednjih godina u mafijaškim obračunima u Tel-Avivu, Netanyji i Bat Yamu.

(Hina) xvrad ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙