FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Čarolija Izraela" krajem srpnja u Novalji na Pagu

Autor: bcav
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Izraelsko veleposlanstvo u Hrvatskoj i grad Novalja predstavili su u srijedu u Zagrebu manifestaciju "Čarolija Izraela-ljeto u Novalji" kojoj je cilj predstaviti izraelski način života i u to ljetovalište na otoku Pagu privući turiste iz Izraela, osobito mlade.

Tijekom izraelskih dana u Novalji od 27. srpnja do 6. kolovoza predstavit će se glazbenici, slikari, performeri iz te zemlje, kao i gastronomija i moda Izraela.

"Ovo nije politička poruka, nego poruka zabave. Želimo prenijeti boje, okuse i mirise Izraela u Hrvatsku", rekao je izraelski veleposlanik Yosef Amrani na konferenciji za novinare u hotelu Westin.

"Želimo u 11 dana predstaviti sve aspekte umjetnosti i kulture Izraela", dodao je Amrani govoreći o najvećem kulturnom projektu izraelskog veleposlanstva u Hrvatskoj i najvećem projektu koje izraelsko ministarstvo vanjskih poslova provodi ove godine izvan Izraela.

Po njegovim riječima, manifestacija bi trebala potvrditi "izvrsne" odnose Hrvatske i Izraela, a budući da je Hrvatska turistička zemlja, Novalja se nametnula kao logično odredište za manifestaciju toga tipa.

Prošle je godine Hrvatsku posjetilo 32.000 Izraelaca, no Amrani smatra da ih je bilo i više jer je velik broj onih s dvostrukim državljanstvom ušlo u zemlju s putovnicama drugim zemalja.

Procijenio je da bi iz Izraela u Hrvatsku moglo stizati oko 400.000 turista koji su, kako je rekao, skloniji putovati na bliža odredišta Mediterana i Jadranskog mora nego na udaljenije turističke destinacije.

Gradonačelnik Novalje Ivan Dabo istaknuo je da je puno mladih Izraelaca odmor provodi u drugim ljetovalištima, poput bugarske Varne te ih je pozvao da dođu na Zrće koja im je bliža i već afirmirana u turizmu za mlade.

Prošle je godine na Zrću bilo turista 120 različitih nacionalnosti i ostvareno je gotovo milijun noćenja. Trenutno ih je 9.000, dok je ovogodišnji lipanj po broju dolazaka i noćenja za 36 posto bolji od lanjskog, rekao je Dabo.

(Hina) xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙