FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: najmanje 5 policajaca ubijeno u bombaškom napadu

Autor: vrad
KABUL, 31. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Najmanje je pet afganistanskih policajaca ubijeno u nedjelju u Laškar Gahu, prijestolnici južne afganistanske pokrajine Helmanda, u bombaškom napadu ispred ureda pokrajinskog policijskog načelnika, rekao je glasnogovornik mjesnih vlasti Daud Ahmadi.

Talibanski pobunjenici na svojoj su internetskoj stranici preuzeli odgovornost za napad.

Bombaš samoubojica aktivirao je automobil s eksplozivom na ulazu u kompleks u trenutku kad je ulazilo policijsko vozilo, dodao je Ahmadi.

"Ubijena su najmanje petorica ili šestorica policajaca. Desetak je ranjenih, od kojih je troje civila, među kojima i desetogodišnje dijete", rekao je Ahmadi.

Po riječima policajca koji radi u toj policijskoj upravi, "policijsko vozilo u kojemu su bila petorica policajaca potpuno je uništeno, a svi su poginuli na mjestu nesreće".

Helmand, uporište talibana, koji nakon pada njihova režima koncem 2001. vode krvavu pobunu protiv afganistanske vlade i njezinih saveznika u NATO-u, pokrajina je s najvećim brojem žrtava u sukobima.

Laškar Gah je jedno od prvih sedam područja u zemlji u kojima je NATO u srpnju prenio svoje sigurnosne ovlasti na afganistanske snage.

(Hina) xvrad ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙