FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović: Odluka Ustavnog suda očekivana

Autor: hsup
POREČ, 29. srpnja 2011. (Hina) - Komentirajući današnju odluku Ustavnog suda, hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je da je za njega kao pravnika takva odluka bila očekivana, a poštujući neovisnost sudstva, o tome prije nije govorio.

"S druge strane, u političkom smislu ja sam jedan od onih koji zagovaraju dopusko pravo glasa za manjine i očito je da ćemo morati dobro isčitati odluku Ustavnog suda, posebno Sabor, da vidimo kako se to dopunsko pravo glasa može i uz koje uvjete realizirati", rekao je Josipović.

"Što se tiče ustavne krize, ne vidim i ne vjerujem da je tu riječ o bilo kakvoj ustavnoj krizi ako sam dobro razumio iz ove kratke informacije jer odluku, naravno, treba detaljno ispitati. Izbori će se provesti po dosadašnjim pravilima, dakle - po pravilima koja su već uigrana, i to ne bio smio biti nikakav problem", ocijenio je predsjednik Josipović.

Komentirajući potpisivanje ugovora za projekt "Brijuni rivijera", predsjednik je rekao kako načelno uvijek podupire sve aktivnosti koje idu za tim da se razvije bilo koja grana djelatnosti, posebno turizam. Kako je dodao, "previše je, nažalost, onih resursa koji nisu angažirani".

"Drugo je političko pitanje, zašto baš sad ili zašto ne sad, ali to bih ostavio strankama", rekao je i dodao kako kako je to u načelu "jedan zanimljiv i perspektivan projekt, a tko će ga i kako realizirati, neka pokaže vrijeme".

Odgovarajući na pitanje o lošem televizijskom signalu u Istri, Josipović je rekao kako je to ozbiljan problem, da je o tome razgovarao i s predsjednikom Napolitanom te da je "dobio uvjeravanje da su talijanske institucije počele poduzimati potrebne korake". Dodao je kako se nada da će se to uskoro riješiti.

Govoreći o posjetu Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču, Josipović je istaknuo kako je važno da imamo takav institut koji na znanstvenoj osnovi unaprjeđuje poljoprivredu i turizam.

U tom institutu na sretan se način objedinjuju veze zelene i plave Hrvatske. Turizam i poljoprivreda su naše temeljne djelatnosti i drago mi je da institut uspješno radi, rekao je predsjednik.

Predsjednik Josipović danas je posjetio Umag i Poreč. U Umagu je otvorio poslovni skup "Croatia Bussines Open" koji se ove godine održava o temi "Razvoj turističkog proizvoda Istre: EU perspektive i izazovi". Skup su organizirali Istarska županija i Zagrebačka banka, a na njemu sudjeluju domaći i strani stručnjaci, gospodarstvenici i predstavnici državnih tijela i institucija. Nakon toga predsjednik se u Umagu susreo s građanima na kavi.

U Poreču je posjetio Institut za poljoprivredu i turizam, a u središtu grada susreo se s građanima. Predsjednik Josipović večeras će u Motovunu biti na svečanom zatvaranju filmskog festivala.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙