FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo pravosuđa nije dobilo obavijest o prekidu postupka protiv dr. Bosanac

Autor: mvra
ZAGREB/VUKOVAR, 29. srpnja 2011. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je danas u odgovoru Hini kako nije dobilo obavijest da je srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine odustalo od kaznenog postupka koji se protiv dr. Vesne Bosanac vodi pred Višim sudom u Beogradu, što su objavili neki mediji, ali ujedno napominje da pravosudna tijela Srbije nisu dužna obavještavati hrvatska nadležna tijela o tijeku predmetnog kaznenog postupka.

Ministarstvo pravosuđa navodi da može samo "posredno" saznati je li kazneni postupak obustavljen ukoliko zaprimi zamolnicu Višeg suda u Beogradu za uručenje rješenja o obustavi istrage osobno dr. Vesni Bosanac.

Ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac danas nije željela komentirati vijest da je tužiteljstvo za ratne zločine Srbije prekinulo istragu, koju je protiv nje vodilo zbog sumnji da je 1991. godine počinila ratni zločin protiv bolesnika i ranjenika.

"Proljetos, kada sam dala iskaz, tvrdila sam da nikakvih zločina nije bilo, a to se sada i uvidjelo. Nemam potrebe za bilo kakvim komentarom", kazala je Hini Vesna Bosanac.

Prema njezinim riječima, Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije sumnjičilo je još 1992. godine nju i ratnog kirurga u vukovarskoj bolnici Juraja Njavru, koji je umro 2008., za nesavjesno liječenje ranjenika bivše Jugoslavenske vojske i lošeg upravljanja bolnicom u Vukovaru 1991.

Na Županijskom sudu u Vukovaru, u travnju ove godine, u tom su postupku, po zamolnici Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, svjedočili liječnici vukovarske ratne bolnice Vladimir Emedi, Mladen Ivanković, Tomislav Đuranac i Tomislav Kovačić. Nešto ranije, u ožujku, policiji je iskaz dala i dr. Vesna Bosanac koja je odbacila sve optužbe i sumnje.

Od Tužiteljstva za ratne zločine Republike Srbije i Višeg suda u Beogradu zasad se nije mogla dobiti potvrda da se odustalo od kaznenog postupka protiv dr. Vesne Bosanac.

(Hina) xmvr/xzdra yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙