FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija: ubijen vojni zapovjednik pobunjenika

Autor: mtau
BENGAZI, 29. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Vojni zapovjednik libijskih pobunjenika general Abdel Fatah Junes, bivši dužnosnik režima Moamera Gadafija koji se priključio pobunjenicima, ubijen je, objavio je u četvrtak šef pobunjenika Mustafa Abdel Džalil.

Junesa je ubila skupina naoružanih napadača nakon što je pozvan na ispitivanje u Bengazi. Uz njega ubijena su i dva njegova tjelesna čuvara.

"Danas smo primili vijest da su Junes i dvojica njegovih tjelesnih čuvara ubijeni nakon što je on pozvan da se pojavi pred istražnim vojnim povjerenstvom", rekao je Džalil novinarima u Bengaziju.

General Junes pozvan je u Bengazi pred istražno povjerenstvo kako bi odgovorio na neka pitanja vojne prirode, a ubijen je prije dolaska na ispitivanje. Navodno se Junes trebao pojaviti pred povjerenstvom zbog sumnji da njegova obitelj i dalje ima veze s Gadafijevim režimom.

Dio pobunjenika nije bio sretan s vojnim zapovjednikom koji je još nedavno bio blizak Gadafiju, ocjenjuje Reuters.

Zasad nije jasno gdje je Junes ubijen niti kako je Džalil doznao za njegovu smrt i smrt njegovih tjelesnih čuvara, ali Džalil kaže da ulaže napore kako bi se pronašla njihova tijela.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙