FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Fuchs čestitao mladim matematičarima, fizičarima i informatičarima

Autor: vkrb
ZAGREB, 28. srpnja 2011. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs čestitao je hrvatskoj reprezentaciji mladih informatičara koji su osvojili tri zlatne i brončanu medalju na 23. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Pattayji, u Tajlandu, ekipi hrvatskih srednjoškolki koje su osvojile broncu za fiziku na "International Young Physicists' Tournament" (IYPT) u Teheranu te ekipi hrvatskih srednjoškolaca koji su prvi put osvojili medalje na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi održanoj u Amsterdamu u konkurenciji učenika iz 101 države svijeta.

Kako se navodi u priopćenju tog ministarstva, ministar Fuchs odao je priznanje te čestitao i njihovim mentorima koji nesebično i s velikim predanjem prenose svoje znanje na mlade generacije.

"S oduševljenjem i ponosom pratim fantastične rezultate koje nam ovaj tjedan donose naši mladi matematičari, fizičari i informatičari s međunarodnih olimpijada i natjecanja. Oni na najljepši mogući način predstavljaju ne samo izvrsnost hrvatskoga srednjoškolskog sustava, nego i Republiku Hrvatsku u cjelini. To su rezultati koji zavrjeđuju divljenje, a nama koji radimo na poboljšanju obrazovne politike to je poticaj i dokaz da nastavimo zacrtanim putem", stoji među ostalim u čestitki ministra Fuchsa.

(Hina) xpp yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙