FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovno otvoreno sinjsko rodilište

Autor: rsin
SINJ , 27. srpnja 2011. (Hina) - Rješenjem ministara zdravstva Darka Milinovića, od danas je ponovno otvoreno sinjsko rodilište, što znači da su ispunjeni svi uvjeti za obavljanje te djelatnosti u skladu s novim zakonskim propisima.

Povjerenstvo Ministarstva zdravstva proteklog je tjedna obišlo rodilišta u Sinju, Makarskoj i Imotskom te je utvrdilo kako Dom zdravlja Splitsko–dalmatinske županije ispunjava sve uvjete u pogledu prostora, kadra i medicinsko–tehničke opreme za otvaranje rodilišta u Sinju.

Rodilišta u Makarskoj i Imotskom još su na čekanju te bi, po najavama, trebala biti otvorena 1. kolovoza, pošto se za to ispune svi uvjeti.

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan izrazio je danas zadovoljstvo što je rodilište ponovno otvoreno, dodajući kako je to pokazatelj da nije ni trebalo biti zatvoreno.

Rodilišta u sklopu domova zdravlja Splitsko-dalmatinske županije zatvorena su u svibnju prošle godine jer nisu odgovarala zakonskim kriterijima. U proteklih godinu dana, koliko je rodilište bilo zatvoreno, mjerodavno je ministarstvo u sinjskoj ispostavi planiralo urediti operacijsku dvoranu, ali se zbog nedostatka kadra i znatnijih ulaganja od toga odustalo.

Početkom lipnja ove godine ministar zdravstva Darko Milinović potpisao je novi pravilnik o izvanbolničkim rodilištima po kojem su smanjeni minimalni tehnički standardi i omogućeno ponovno otvaranje zatvorenih rodilišta.

(Hina) xrsin yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙