FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena knjiga žalosti u norveškom veleposlanstvu

Autor: kgab
ZAGREB, 27. srpnja 2011. (Hina) - Povodom tragedije u norveškoj prijestolnici Oslu i na otoku Utoya veleposlanstvo Kraljevine Norveške u Zagrebu otvorilo je knjigu žalosti.

Kako se doznaje u norveškom veleposlanstvu, građani se mogu upisati u knjigu žalosti, koja je otvorena u ponedjeljak, u vrijeme od 12 do 14 sati zaključno s petkom.

U bombaškom napadu u središtu Osla u petak poginulo je osam osoba, dok je u pucnjavi na otoku Utoeya, nekoliko sati kasnije, ubijeno 68 ljudi. Mahniti ubojica Anders Behring Breivik priznao je da je izvršio oba napada. Breivik je barem od jeseni 2009. aktivno pripremao svoje napade, prema dokumentu od 1.500 stranica, objavljenom na Internetu prije smrtonosnog pohoda.

U tom dokumentu, koji vrvi islamofobnim i antimarksističkim stajalištima, on u pojedinosti opisuje pripreme i spominje "uporabu terorizma kao sredstva za buđenje masa" i navodi da očekuje da će ga smatrati "najvećim monstrumom nakon Drugog svjetskog rata".

Cijeli svijet osudio je monstruozne napade u Norveškoj i uputio izraze sućuti i solidarnosti norveškom narodu i vlastima u ovim teškim trenucima.

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙