FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spašavanje turista na Omiškoj Dinari

Autor: sobr
ZAGREB, 24. srpnja 2011. (Hina) - Na Omiškoj Dinari večeras je u tijeku akcija spašavanja dvoje turista koji su zalutali među strme stijene, a jedan od njih najvjerojatnije ima slomljenu nogu, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

Akcija spašavanja pokrenuta je nakon što su sudionici raftinga u kanjonu Cetine u blizini Omiša oko 19 sati čuli pozivi za pomoć sa stijene 350 metara od podnožja. To su odmah javili splitskom Centru 112 koji je pozvao HGSS-u, čije su ekipe iz Omiša i Splita krenule u pomoć.

Do dvoje turist, za koje se pretpostavlja da su se uputili sa južne strane Omiške Dinare te skrenuli s puta i zalutali među strme stijene, prvi spasioci su stigli oko 21,30 sati. Ozlijeđeni turist je imobiliziran i utopljen, te se očekuje dolazak ostatka ekipe sa nosiljkom i opremom za noćni transport.

U HGSS-u kažu da se turisti nalaze na vrlo nepristupačnom i izuzetno neprohodnom terenu na strmoj sjevernoj litici Omiške Dinare, no očekuju da će tijekom noći oboje biti spušteni na sigurno.

Posao spasiocima otežava mrak te nevrijeme s kišom i grmljavinom.

(Hina) xpp/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙