FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požari na Braču i Perkoviću pod kontrolom, gori u Primorskom Dolcu i Prgometu te na Svilaji

Autor: dmak
ZAGREB, 16. srpnja 2011. (Hina) - Požar na otoku Braču stavljen je pod kontrolu, kao i onaj koji je jučer izbio na četiri mjesta oko Perkovića i Mravnice, dok su i dalje aktivna požarišta kod Primorskog Dolca i Prgometa te na planini Svilaji, izvijestila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Požar otvorenog prostora koji je u prijepodnevnim satima buknuo kod mjesta Primorski Dolac i Prgomet i dalje je aktivan, a gori na dvije lokacije. Na brdu Ljubeč gori oko 30 hektara hrastove šume, niskog raslinja i trave, a na brdu Šilo oko tri hektra borove i hrastove šume te makije. U gašenju su tijekom dana sudjelovala 34 vatrogasca s devet vozila, vlak Robel, jedan Canadair, dva AirTractora i dva helikoptera. Zračne snage su povučene, a zemaljske snage i dalje gase.

I dalje je aktivan požar otvorenog prostora koji je jučer u popodnevnim satima izbio na planini Svilaja. Zahvaćeno je oko 20 hektara trave i niskog raslinja na nepristupačnom terenu pa zemaljske snage ostaju na požarištu i dalje.

Stanje na požarištu na otoku Braču je mirno te nema otvorene vatre niti dima. Zemaljske snage raspoređene su na pristupačnim rubnim dijelovima požarišta, a posebno prema naseljima. Zračne snage su povučene, a na čuvanju i saniranju požarišta koje se nastavlja tijekom noći ostaje 300 vatrogasaca s oko 90 vozila.

Ugašen je i požar otvorenog prostora koji je jučer u popodnevnim satima izbio na četiri lokacije oko Perkovića i Mravnice. Izgorjelo je oko 6,5 hektara borove šume, trave i niskog raslinja. U gašenju je sudjelovalo 28 vatrogasaca s devet vozila iz DIP-a Šibenik, JVP-a Šibenik, DVD-a Šibenik, Perković, Zablaće, Brodarica-Krapanj i Pirovac. Zemaljskim snagama u ranim jutarnjim satima pomagala su tri Canadaira i jedan AirTractor. Na dežurstvu tijekom noći ostaje 13 vatrogasaca s četiri vozila iz DIP-a Šibenik, JVP-a Šibenik te DVD-a Perković i Zablaće, izvješćuje DUZS.

(Hina) xam ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙