FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svetvinčenat: otvoren Festival plesa i neverbalnog kazališta

Autor: dspo
SVETVINČENAT, 23. srpnja 2011.(hina) - Festival plesa i neverbalnog kazališta, jedinstvena kulturno-turistička manifestacija, otvoren je sinoć u Svetvinčentu nedaleko Pule u organizaciji Zagrebačkog plesnog ansambla.

Taj festival, koji se potvrdio kao omiljeno okupljalište plesnih stručnjaka i ljubitelja plesne umjetnosti, od osnivanja 2000., ugostio je više od stotinu domaćih i inozemnih plesnih i kazališnih trupa, s više od 175 djela.

Oni, kako je rekla umjetnička direktorica Snježana Abramović, ciljano dolaze popratiti međunarodni program sastavljen od suvremenog plesa, takozvanog fizičkog teatra, mime, cirkuserije, uličnog teatra te edukativnih seminara i radionica. Ove je godine ta manifestacija došla do svog 12. izdanja, a održavat će se do 26. srpnja.

"Tras Tos" naslov je predstave koja je prvog dana festivala izvedena na trgu, u režiji skupine Nats Nus Dansa iz Španjolske. Potom je u Kaštelu izvedena predstava japanskog The Original Tempa "Shut up, Play!" te "Quia" Digital Tattooa iz Njemačke i Hrvatske.

Na dan otvaranja festivala održana je koreografska radionica za amatere i profesionalce pod vodstvom Jasmine Prolić koja se temelji na istraživanju, eksperimentu i stvaranju, upoznavanju i razmjeni iskustava na umjetničkom, ali i na ljudskom planu.

(Hina) xdspo ymvr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙