FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ipet
ZAGREB, 10. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

DUBROVNIK - Pod predsjedanjem ministra kulture Jasena Mesića u Dubrovniku je danas održana svečana sjednica Festivalskoga vijeća u prigodi početka 62. Dubrovačkih ljetnih igara.

Ministar Mesić istaknuo je da Ministarstvo kulture ima vrlo dobru suradnju s Dubrovačkim ljetnim igrama, kao i sa Splitskim ljetom, filmskim festivalom u Puli te Muzičkim biennalom Zagreb.

Dubrovačke ljetne igre tijekom ljetnih mjeseci, rekao je ministar Mesić, izuzetno su važne za Dubrovnik zahvaljujući svojim programima, ali i zabavom koju donose čime znantno pridonose turističkome Dubrovniku. Najavio je da će Ministarstvo nastojati osigurati sve potrebno kako bi Dubrovačke ljetne igre imale razinu koja je ostvarena proteklih godina. Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender izvijestio je da je sve spremno za večerašnji početak 62. festivalske sezone u kojoj će tijekom 47 festivalskih dana biti održano više od 80 produkcija. O glazbenom i dramskom programu govorili su ravnatelji Ivan Repušić i Dora Ruždjak.

ŠIBENIK - Nastavlja se potraga za 17-godišnjom Antoniom Bilić koja je nestala prije više od mjesec dana pa će se danas pretražiti teren uz državnu cestu D 1 od vrela Zrmanje prema Gračacu, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava. U današnjoj pretrazi sudjelovat će više od 80 policijskih službenika, a policija nastavlja i s drugim aktivnostima kroz kriminalističko-analitičko istraživanje svih do sada pribavljenih podataka i obavijesti.

ZAGREB - Projekcijom britanskoga SF trilera "Čudovišta" redatelja Garetha Edwardsa u otvorenome kinu "Tuškanac" službeno je zatvoreno nulto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala, priopćio je danas Ured za odnose s javnošću toga festivala. Kako se navodi, nakon osam dana 'fantastičnih' filmova koje su posjetitelji mogli vidjeti u otvorenome kinu Tuškanac taj festival je kasno sinoć i službeno zatvoren kratkim govorima direktorice Mirjane Mie Pećina te kodirektora Vanje Vascaraca. Direktorica Pećina zahvalila je svima koji su sudjelovali u realizaciji toga projekta: gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici Grada Zagreba, sponzorima, medijima te posjetiteljima koji su proteklih dana posjećivali i pratili filmove u sklopu prvoga hrvatskog festivala filmske fantastike. Na festivalu su prikazana najbolja ostvarenja recentne svjetske žanrovske kinematografije, kultne klasike i zanimljive retrospektive kroz niz srodnih žanrova, znanstvene fantastike, trilera, filma strave, suspensa, animacije, eksperimentalnog filma, psihološke drame, fantasyja, azijskog žanrovskog filma i 'začudne' drame. Filmovi iz cijeloga svijeta, od Japana i Koreje do Francuske, Velike Britanije, Španjolske i bivše Jugoslavije prikazani su u šest programa

(Hina) xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙