FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: sporazum za IPA projekt "356 dana rivijere"

Autor: hsup
OPATIJA, 22. srpnja 2011. (Hina) - Sporazum o partnerstvu za IPA projekt "365 dana rivijere", vrijedan pola milijuna eura, danas su svečano potpisali predstavnici grada Opatije, općine Piran, Turističke zajednice Grada Opatije i Turističkog udruženja Portorož.

Riječ je o projektu iz turizma, gospodarskoj grani značajnoj za te turističke destinacije u Hrvatskoj i u Sloveniji, istaknuto je na potpisivanju.

Projekt je dobiven zajedničkim kandidiranjem, vrijedan je 512.437 eura, u njegovu sufinanciranju sa 85 posto sudjeluje Europska unija, dok će preostalih 15 posto osigurati partneri u projektu.

U sklopu projekta provest će se ispitivanje tržišta portoroške i opatijske rivijere i izraditi zajednička prekogranična strategija kulturnog turizma, što bi trebalo pridonijeti razvijanju novih programa i proizvoda kulturnog turizma.

Planiraju se i radionice o prodaji i vođenju kulturnog turizma za ciljane skupine, ali i širu javnost, kao i niz drugih događanja, primjerice ciljani posjeti turističkih novinara objema destinacijama, kao i završna konferencija na kojoj će se predstaviti zajednički rezultati projekta.

Izvođači svih aktivnosti bit će odabrani putem javnih natječaja, po pravilima javne nabave EU.

(Hina) xhsup ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙