FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski parlament za uhićenje Berlusconijeva saveznika

Autor: vmrs
RIM, 20. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Talijanski je parlament u srijedu glasovanjem dopustio uhićenje zastupnika optužena za umiješanost u korupcijski skandal koji će stvoriti nove probleme premijeru Silviju Berlusconiju.

Glasovanje da se dopusti uhićenje Alfonsa Pape, zastupnika vladajuće stranke PDL-a, poduprla je i Sjeverna Liga, Berlusconijev koalicijski partner, iako je premijer pokušavao spriječiti tajno glasovanje.

Ukupno je 319 zastupnika glasovalo za, a 293 protiv uhićenja, pa Reuters piše kako to pokazuje krhkost Berlusconijeve većine u donjem domu parlamenta.

Papu terete da je u Napulju bio dio mreže Luigija Bisignanija, konzultanta s vezama u vrhu talijanske politike i poslovnoga svijeta, koji je uhićen u lipnju.

Papa je bivši sudac, a optužen je da je poslovnim ljudima protiv kojih su vođene istrage osiguravao povjerljive podatke u zamjenu za darove poput skupocjena nakita i boravka u luksuznim hotelima.

Berlusconi protiv kojega se u ovome trenutku vode tri sudska procesa zbog podmićivanja, utaje poreza i plaćanja seksualnih usluga maloljetnici, odbio je komentirati odluku parlamenta. Prije je već tu istragu o korupciji nazvao "sramotnom".

(Hina) xvm ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙