FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnogorski premijer u posjetu Srbiji

Autor: ssai
BEOGRAD, 20. srpnja 2011. (Hina) - – Predsjednici vlada Srbije i Crne Gore, Mirko Cvetković i Igor Lukšić u srijedu su u Beogradu ocijenili kako je uhićenje haaškog optuženika Gorana Hadžića završetak još jednog srbijanskog cilja, kao i da je sada europska perspektiva Srbije jasnija nego ikada.

Dvojica premijera su, na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon sastanka u Beogradu, izrazili međusobnu potporu dviju država njihovom putu ka članstvu u Europskoj uniji, navevši kako su glavne teme razgovora bile europske integracije i unapređenje suradnje, posebno na području gospodarstva.

"Srbiji želim da dobije status kandidata i datum za početak pregovora o pristupanju Europskoj uniji", kazao je Lukšić te dodao kako bi to bio pozitivan signal i za ostale zemlje balkanske regije koje su u procesu europskih integracija.

Premijer Cvetković naveo je da je ekonomska suradnja i razmjena dviju zemalja u porastu, uz napomenu da postoji potencijal za njeno unapređenje, naročito na području infrastrukture.

Postoji, kako je rekao, mogućnost, koja je još na razini ideje, da dvije države raspišu zajedničke tendere za izgradnju autoputa Bar-Beograd. Razmatrana su, kako je dodao, i pitanja rekonstrukcije željezničkih tračnica i problematika zračnog prometa.

Lukšić je dodao kako je bilo riječi i o energetici i Luci Bar, koja bi mogla biti interesantna kao mogućnost da se preko nje obavlja transport vozila tvrtke "Fiat", koja ima svoju tvornicu u Srbiji.

Lukšić se tijekom boravka u Beogradu sastao i sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, kao i s predsjednicom srbijanskog parlamenta Slavicom Đukić Dejanović kojom prilikom je ukazano na važnost međuparlamentarne suradnje dviju država.

Današnji posjet Lukšića Beogradu prvi je njegov službeni posjet Beogradu od njegovog imenovanja za predsjednika vlade Crne Gore.

(Hina) xdas ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙