FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plinacro: počela izgradnja magistralnog plinovoda od Benkovca do Splita

Autor: nbrc
ZAGREB, 20. srpnja 2011. (Hina) - Tvrtka Plinacro izvijestila je da je danas počela izgradnja posljednje, četvrte dionice magistralnog plinovoda Bosiljevo-Split, izgradnja 96 kilometara dugog magistralnog plinovoda od Benkovca do Splita.

Time je, nakon već gotovo u cijelosti dovršene izgradnje regionalnog plinovoda Šibenik-Knin, odvojnih plinovoda za Tisno i Trogir te pripadajućih mjerno-redukcijskih stanica (MRS), počela finalna faza izgradnje četvrtog dijela plinovodnog sustava Like i Dalmacije, navodi se u priopćenju.

Plinacro je početkom srpnja potpisao 108 milijuna kuna vrijedan ugovor o izvođenju radova na četvrtoj dionici magistralnog plinovoda od Bosiljeva do Splita (od Benkovca do Dugopolja) sa Montmontažom, kao vodećim članom poslovne udruge izvođača, a današnjim uvođenjem izvođača radova te izvođača stručnog i projektantskog nadzora u posao počela je izgradnja i posljednjeg dijela plinovodnog sustava Like i Dalmacije, ističu iz Plinacroa.

Četvrti dio plinovodnog sustava Like i Dalmacije sastoji se se od magistralnog plinovoda Benkovac-Split, regionalnog plinovoda Šibenik-Knin, odvojnih plinovoda za Tisno i Trogir, kao i pripadajućih mjerno-redukcijskih stanica (MRS) na koje će se priključiti buduća distributivna mreža za te gradove.

Radovi na izgradnji magistralnom plinovodu Benkovac-Split trajat će godinu dana, a planirani završetak radova je krajem srpnja 2012. godine, navode iz Plinacroa.

Podsjećaju da su radovi na izgradnji četvrtog dijela sustava počeli tijekom ljeta prošle godine i to izgradnjom 44,4 kilometra dugog regionalnog plinovoda Šibenik-Knin, odvojnih plinovoda za Tisno i Trogir te dviju mjerno-redukcijskih stanica (Drniš i Knin).

Današnjim početkom izgradnje četvrte dionice magistralnog plinovoda Benkovac-Split, tvrtka Plinacro je ušla u završnu fazu provedbe Plana razvoja, izgradnje i modernizacije plinskoga transportnog sustava Republike Hrvatske te stvorila sve preduvjete da se, odmah nakon što koncesionar za područje Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije - tvrtka EVN Croatia izgradi distributivnu mrežu plinovoda, stanovništvu i gospodarstvu cijele Dalmacije omogući opskrba prirodnim plinom, ističu iz Plinacroa.

(Hina) pp/xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙