FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanović o uhićenju Hadžića

Autor: aspa
ZAGREB, 20. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas novinarima u povodu uhićenja haaškog bjegunca Gorana Hadžića u Srbiji da je pravda spora, ali dostižna.

Kada se svi "punti" zbroje sve dođe na svoje ali to je mala utjeha žrtvama, no vrijeme ipak pokazuje da je pravda dostižna, izjavio je novinarima u središnjici SDP-a Milanović.

Hrvatska ulazi u Europsku uniju, a Srbija će nakon Hrvatske u nekom razumnom vremenu otvoriti pregovore s EU, po svemu sudeći krajem godine. Stvari idu svojim tijekom i to je dobro za sve zemlje u regiji i za sve ljude, kratko je dodao.

Na upit nije li neobično da dugo u Srbiji nije bilo nikakvog uhićenja osumnjičenih za ratne zločine a sada u kratkom roku dva uhićenja (Mladića i Hadžića), Milanović je rekao da "to svakako privlači pozornost, međutim ne mogu to komentirati". Pretpostavljam da je unutarnjopolitička situacija za vlast u Srbiji, za predsjednika Tadića i demokrate, bila komplicirana, ali ne mogu spekulirati ili nagađati, dodao je Milanović.

Na upit što možemo očekivati od Haaškog suda poučeni slučajem Veselina Šljivančanina, u slučaju Mladića i Hadžića, predsjednik SDP-a je rekao da ga od Šljivančanina daleko više brine što njegovi nalogodavci nikada nisu odgovarali. Šljivančanin je bio običan major, dodao je Milanović.

(Hina) xaš yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙