FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin o Sanaderu: nije bitno koliko će štetiti HDZ-u, nego koliko je naštetio Hrvatskoj

Autor: dspo
PAZIN, 20. srpnja 2011.(Hina) - IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu istaknuo kako u ovome trenutku nije pravo pitanje hoće li bivši premijer Ivo Sanader štetiti HDZ-u, nego koliko je HDZ sa Sanaderom i Kosor naštetio Hrvatskoj.

Premijerka Kosor, smatra Kajin, ne bi nikada krenula na Sanadera da se on nije 3. siječnja prošle godine pokušao vratiti u politiku. Upravo zato, smatra Kajin, građani će im politički presuditi na sljedećim izborima.

"Politika HDZ-a je ravna zločinu. Pojedinac ne može pokrasti ni bankomat, a kamoli državu, pa tako ni Sanader za sve nije sam odgovoran", istaknuo je Kajin i dodao da Sanadera "treba usidrit u razini Golog otoka".

Ocijenio je da su u HDZ-u "stvarali kult ličnosti Ive Sanadera i pritom kontrolirali policijsko-pravosudni aparat". Da se kaznilo prvog koji je stekao tvornicu bez ijedne kune, ne bi bilo Kutle ni Pašalića i u konačnici Sanadera, koji je osiromašio narod, dodao je.

Po njegovim riječima, Hrvatska može bez Tita, Tuđmana i Sanadera, a moći će i bez Kosor s tim da će, kako je rekao, "teret mijenjanja Hrvatske ponijeti Savez za promjene, i to se ne da zaustaviti".

"Opozicija gotovo da ništa ne treba raditi, mora samo inzistirati na transparentnosti postupka u slučaju Sanader, a onda će mediji odraditi svoje", poručio je Kajin i dodao kako su do jučer "mnogi bili ovisni o Sanaderu, a danas ga cipelare".

IDS-ov zastupnik rekao je kako je Sanader osebujna figura hrvatske politike, te uz Tuđmana i Mesića najmarkantnija osoba hrvatske političke scene.

"Baš zbog toga pitam se otkuda je Sanader crpio moć. Nažalost, za Sanaderove rabote su odgovorni mediji", ocijenio je Kajin dodajući da su mediji suodgovorni i za krvavi rat. Rata bez medija ne bi bilo, kao ni državne tajkunske hijerarhije da ih mediji nisu podržavali", zaključio je Kajin.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙