FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalmeta: povratak Sanadera u RH je isključivo pravosudno pitanje

Autor: kgab
ZAGREB, 19. srpnja 2011. (Hina) - Povratak bivšeg šefa HDZ-a i bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera u Hrvatsku nije nikakvo političko pitanje, nego isključivo pitanje pravosuđa, izjavio je danas u Zagrebu ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

"Nemam tu što posebno komentirati. To je pitanje hrvatskih institucija, pitanje pravosuđa i pitanje pravne države i ja mogu samo kazati da to... nije nikakvo pitanje političko. Dakle, to je isključivo pravosudno pitanje", rekao je Kalmeta nakon sjednice GSV-a u Vladi odgovarajući na pitanje novinara da komentira Sanaderov povratak u Hrvatsku.

Kalmeta je istaknuo da je nakon dolaska Jadranke Kosor na dužnost predsjednice HDZ-a i premijerke "Vlada stvorila apsolutno sve pretpostavke za borbu protiv korupcije, borbu protiv kriminala, dakle dala institucijama maksimalan vjetar u leđa i maksimalnu neovisnost i neka institucije rade svoj posao."

Na pitanje novinara ima li se HDZ razloga bojati Sanaderovog iskaza, Kalmeta je odgovorio da se "HDZ apsolutno nema razloga bojati iskaza Sanadera".

Što se tiče pitanja hoće li Sanader imati pravedno suđenje u Hrvatskoj, Kalmeta je izjavio kako misli da hrvatsko pravosuđe i sve institucije u Hrvatskoj rade po najvišim standardima.

"Na kraju krajeva Hrvatska je zbog toga i zatvorila Poglavlje 23 (pravosuđe i temeljna prava). Prema tome, svi europski standardi u tom dijelu su i u Hrvatskoj i nema nikakvog razloga uopće sumnjati u institucije ove države", istaknuo je ministar.

(Hina) xkga yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙