FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talibani ubili Karzaijeva savjetnika

Autor: bnov
KABUL, 18. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Talibani su u ponedjeljak preuzeli su odgovornost za ubojstvo Džana Mohameda Kana, savjetnika afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija, kojega su u nedjelju ubila dvojica naoružanih muškarca u napadu na njegov dom u Kabulu.

Džan Mohamad Kan drugi je bliski suradnik afganistanskog predsjednika ubijen u manje od tjedan dana. Karzaijev polubrat Ahmeda Vali Karzai ubijen je u utorak u Kandaharu. Za to su ubojstvo talibani također preuzeli odgovornost.

"Naši mudžahedini natjerali su Džana Mohamada Kana da plati za svoja djela", izjavio je glasnogovornik talibana Zabihulah Mudžahid.

Napadače na Kana kasnije su usmrtili policajci u oružanom sukobu, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo unutarnjih poslova.

Džan Mohamed Kan bio je guverner pokrajine Uruzgan. Kao i Vali Karzai, bio je jedan od najbližih Karzaijevih suradnika i osoba od povjerenja na nasilnom afganistanskom jugu. "Bio mu je vrlo blizak i važan, baš kao i polubrat", rekao je jedan od izvora bliskih Karzaiju za AFP.

(Hina) xbnš ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙