FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanović: datum izbora neprihvatljiv s ustavnopravnog stajališta

Autor: amat
ZAGREB, 15. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da je SDP spreman za izbore i da će pobijediti kada god oni budu, ali da je datum koji je danas dogovorila vladajuća koalicija sporan s ustavnopravnog stajališta te da nije dobar zbog referenduma za pristup Europskoj uniji.

"Datum je sporan s ustavnopravnog stajališta i nije dobar zbog referenduma. Ali ponavljam, spremni smo za izbore, konačno znamo koji je prijedlog vlade da oni budu i namjeravamo pobijediti na izborima i promijeniti stvari u Hrvatskoj", izjavio je Milanović u sjedištu stranke nakon što su predstavnici vladajuće koalicije dogovorili da se parlamentarni izbori održe 4. prosinca.

Na pitanje da pojasni zašto datum nije dobar s "ustavnopravnog stajališta" Milanović je kazao da će "zakomplicirati stvari oko referenduma".

"To je možda prekomplicirano za objašnjavanje, a bit će tema razgovora idućih dana. Mislio sam da su malo više promišljali kada su donosili tu odluku. Stvar je s obzirom na ustavnopravne rokove i saborsku deklaraciju o pristupanju EU naprosto problematična", kazao je Milanović.

Nakon sastanka na kojem je dogovoreno raspisivanje izbora premijerka Jadranka Kosor je kazala da će izbori biti održani prije 9. prosinca, datuma kad se očekuje da će Hrvatska potpisati pristupni ugovor s EU-om.

Dodala je i da do raspuštanja Sabora treba još donijeti neke bitne odluke.

(Hina) xam ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙