FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović: nema formalnog roka, ali ima političke odgovornosti

Autor: dduk
ZAGREB, 5. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas kako ne postoji formalni rok za određivanje datuma parlamentarnih izbora, ali da postoji politička odgovornost te očekuje da će se uskoro odrediti datum izbora.

Na pitanje novinara je li u redu to što premijerka još nije rekla kada će biti izbori i da se još nije sastala s koalicijskim partnerima te je li prekršila rok, predsjednik Josipović odgovorio je kako ne postoji nikakav formalni rok da se donese odluka o izborima.

"Bitni su ustavni rokovi, međutim postoji nešto što je politička odgovornost, recimo to tako. Gospođa Kosor je obećala da će do kraja šestog mjeseca izaći s datumom izbora. Dobro, odluka Europske unije (o završetku pregovora) bila je nešto kasnije. Prema tome, ja očekujem da taj pomak hrvatska javnost može na neki način tolerirati i da ćemo odluku o tome kada će biti izbori čuti vrlo skoro", rekao je Josipović odgovarajući na novinarsko pitanje postavljeno tijekom njegova sudjelovanja na skupu o zelenoj gradnji u organizaciji Savjeta za zelenu gradnju Hrvatske.

(Hina) xduk ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙