FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlato za Fantelu i Marenića - šire

Autor: rsal
HELSINKI/ZAGREB, 15. srpnja 2011. (Hina) - Hrvatska posada u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić osvojila je zlato na Europskom prvenstvu za olimpijske klase u Helsinkiju.

Fantela i Marenić su zadnjeg dana natjecanja obranili prvu poziciju među Europljanima, budući da prvoplasirani Australci Belcher i Page nisu u konkurenciji za odličja. Zadarski dvojac do zlata je došao samo s jednim bodom razlike ispred Britanaca Patiencea i Bithella, dok su broncu uzeli Izraelci Kliger i Sela.

"Jako sam zadovoljan, današnji je plov za odličja bio upravo onakav kakav treba biti. Nakon cijelog tjedna jedrenja odlučivao je o medaljama, u cilj nas je ušlo šest – sedam posada praktički istovremeno i nitko nije znao poredak dok suci nisu ispisali na ploči. Loše smo startali, bili smo zadnji na prvoj oznaci, no dobro smo odjedrili prvu stranicu niz vjetar i već smo na slijedećoj oznaci bili četvrti, mjesto iza engleske posade i tri mjesta ispred izraelske posade, što je bila pozicija taman za zlato. U cilju je bio pravi foto finiš, zaista jako uzbudljivo. Ovo je bio dug tjedan, bilo je teško i mislim da smo zaslužili ovo zlato", kazao je Fantela.

Hrvatski 470 je bio zlatni i 20009, a Fantela i Marenić su iste godine u Kopenhagenu bili i svjetski prvaci u ovoj klasi, što je bilo prvo svjetsko seniorsko zlato u nekoj od olimpijskih klasa za hrvatsko jedrenje.

I dok trener Edo Fantela sutra kreće za Weymouth, vozi brodove za Predolimpijsku regatu, Šime i Igor su sutra navečer kući.Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom poretku klase također su zauzele odlično 12. mjesto u Europi, odnosno 16. mjesto ukupno.

Hrvatski jedriličari su na EP u Helsinkiju osvojili čak pet odličja, Tonči Stipanović je u laseru kao i Fantela/Marenić osvojio zlato, Tina Mihelić u laseru i Ivan Kljaković Gašpić u finnu su srebrni, dok je Josip Olujić juniorski europski prvak.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙