FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatija: počeo festival "Kaisernacht"

Autor: hsup
OPATIJA,14. srpnja 2011.(Hina) - Međunarodni festival povijesti i kulture srednjouropskih zemalja "Kaisernacht", koji će se do 17. srpnja održavati u Opatiji, počeo je danas podizanjem festivalske zastave, pucnjem iz topa i smotrom carske straže.

Tijekom "Kaisernachta" brojni glumci, plesači, članovi povijesnih udruga iz tridesetak hrvatskih gradova na opatijskim će ulicama i u hotelima dočarati vrijeme carskih posjeta, plemićkih balova, predstaviti povijesnu odjeću, odore i kostime, igre i običaje prošlih vremena, a na ulicama će nastupati glazbenici na tradicijskim glazbalima.

Središnje događanje, scensko-glazbeno uprizorenje "Carmen Sylva" kojim će se dočarati vrijeme dvorske aristokracije u Opatiji, na rasporedu je u subotu, 16. srpnja, na kupalištu Slatini.

Rumunjska kraljica, slikarica, glazbenica i književnica Elizabeta (1843.-1916.), poznata kao Carmen Sylva, i njezin suprug kralj Karol Prvi često su boravili u Opatiji, pa je o njihovu boravku priređeno uprizorenje u kojem će sudjelovati glumci, orkestri, zborovi, mažoretkinje i drugi, tj. ukupno oko 250 izvođača.

U tijeku festivala programi i gastronomaska ponuda u opatijskim hotelima i restoranima bit će usklađeni s događanjima na "Kaisernachtu".

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙