FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen novi brod zadarske Pomorske policije

Autor: barn
ZADAR, 15. srpnja 2011. (Hina) - Zadarska Policijska uprava predstavila je danas na zadarskoj rivi novi patrolni brod granične policije koji je dobio ime po poginulome hrvatskom redarstveniku Mili Blaževiću – Čađi.

Riječ je najvećem brodu u floti zadarske Pomorske policije, dugačkom 25 metara, koji može razviti brzinu i do 30 čvorova, a izgrađen je u brodogradilištu "Montmontaža Greben" u Veloj Luci, na otoku Korčuli.

Na predstavljanju na zadarskoj obali Kralja Petra Krešimira IV., načelnik Odjela granične policije zadarske Policijske uprave Mario Viduka istaknuo je kako novi brod za 20-ak minuta može biti na bilo kojoj graničnoj točki zadarskog akvatorija, čime će uvelike pridonijeti očuvanju granice na moru i na području susjednih policijskih uprava.

"Ovim brodom Policijska uprava zadarska dobila je plovilo tipa A (duži od 18 metara). Imamo još dva plovila tipa B (od 10 do 18 m) te četiri plovila tipa C (do 10 m), a početkom godine dobit ćemo još jedno plovilo tipa C i time ćemo ispuniti sve schengenske uvjete za nadzor državne granice na moru", istaknuo je načelnik Odjela granične policije zadarske Policijske uprave Mario Viduka.

Inače, za vrijeme promotivne plovidbe dogodila se i manja nezgoda u zadarskom kanalu. Policijski brod "Škabrnja" udario je u novo plovilo dok se pokušao približiti "Čađi" kako bi fotografi i snimatelji mogli što bolje snimiti novi brod. Po prvim informacijama, manja pomorska nezgoda prošla je bez teže ozlijeđenih, no neslužbeno doznajemo da se u zadarsku hitnu medicinsku pomoć javio jedan snimatelj zbog bolova u vratu i vrtoglavice.

O sudaru na moru priopćenjem se oglasila i zadarska Policijska uprava. U priopćenju stoji da je pri mimoilaženju "došlo do slučajnog kontakta" službenih policijskih plovila "Mile Blažević - Čađo" i "Škabrnja". Tom je prilikom pramčani dio većeg broda "Mile Blažević - Čađo" zapeo za nosač nadstrešnice na krmi manjeg broda "Škabrnje" i oštetio mu nosač. Danas predstavljeni brod nije oštećen.

(Hina) xbarn ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙