FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin za tragediju na Volgi okrivio "pohlepu"

Autor: akoz
KAZAN, 14. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Ruski premijer Vladimir Putin doputovao je u četvrtak u Kazan gdje je za nesreću riječnog broda Bulgaria u kojoj poginulo najmnaje 113-ro ljudi, uključujući i mnogo djece, okrivio "neodgovornost i pohlepu".

Nakon najgore riječne nesreće u Rusiji u posljednja tri desetljeća dvadesetero ljudi još uvijek nije nađeno i pretpostavlja se da su mrtvi a ronioci okončavaju pretragu broda koji je potonuo u nedjelju, rekao je dužnosnik regionalnog ministarstva za izvanredna stanja Igor Panšin.

Tragedija, u kojoj je život izgubilo do tridesetero djece, razgnjevila je obične Ruse koji gube strpljenje za nesposobnost zemlje da se riješi sovjetskog nasljeđa korupcije i sustavnog nemara.

"Užasno je što zbog neodgovornosti, pohlepe i grubog kršenja temeljnih zahtjeva sigurnosti moramo platiti takvu cijenu", rekao je Putin odražavajući ljutnju naroda.

Putin je u Tatarstan, čiji je glavni grad Kazan, došao četiri dana nakon tragedije i položio ruže u riječnoj luci iz koje je isplovio turstički brod Bulgaria

Bulgaria, izletnički brod s dvije palube, sagrađen 1955. u tadašnjoj Čehoslovačkoj, po izjavama spašenih putnika potonuo je za samo osam minuta. Nesreća se dogodila za vrijeme nevremena oko 80 kilometara od Kazana, na dijelu na kojem je Volga jako široka. Na brodu, koji je korišten za turističko krstarenje po Volgi iako nije imao dozvolu za to, bilo je 208 osoba, među kojima oko 60 djece. Dopušteni broj putnika i članova posade tog broda bio je 140.

Putin je naredio istragu nesreće i napao tvrtku koja je iznajmila brod a čiji je direktor uhićen u srijedu, te inspektora riječne plovidbe.

"Kako je tvrtki bez dozvole za turističku djelatnost bilo dopušteno da isplovi tim brodovima? Tko je to dozvolio? Moramo analizirati pravila za taj sektor i uvesti strogi nadzor", rekao je Putin.

(Hina) xakoz ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙