FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napolitano o talijanskoj financijskoj krizi

Autor: dmus
ZAGREB, 14. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednik Talijanske Republike Georgio Napolitano u četvrtak je u Zagrebu vrlo važnim ocijenio da je odgovor talijanske politike na opasnost od pojavljivanja financijske krize u toj zemlji postignut zajedništvom svih političkih opcija.

"To su nužne, neizbježne mjere koje se moraju poduzeti kako bi se učvrstila financijska stabilnost zemlje, što je u ovom trenutku najvažnije, zajedno s ostvarivanjem gospodarskog rasta u cilju veće konkurentnosti talijanskog gospodarstva", rekao je Napolitano na konferenciji za novinare nakon sastanka s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, govoreći o projektu rebalansa talijanskog proračuna u skladu sa 40 milijardi eura vrijednim rezovima u javnoj potrošnji.

Talijanski je predsjednik, koji je zbog važnog sastanka u petak u Rimu skratio posjet Hrvatskoj za jedan dan ustvrdio kako je važno ispoštovati rokove koje je vlada odredila predloženim projektom rebalansa iako, treba biti svjestan, kako je napomenuo, da te mjere "ne mogu dati rezultat preko noći" već je potrebno određeno vrijeme i puno upornosti.

(Hina) xdam ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙