FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 14. srpnja

Autor: bcav
ZAGREB, 13. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 14. srpnja.

ZAGREB - U posjet Hrvatskoj stiže talijanski predsjednik Giorgio Napolitano. Svečani doček priredit će mu domaćin, hrvatski predsjednik Ivo Josipović (10 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241). Dvojica predsjednika razgovarat će u četiri oka, a potom i s izaslanstvima, o pristupanju Hrvatske EU-u, stanju u međunarodnim odnosima te bilateralnim pitanjima (izjave za novinare u 11,30 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241). Napolitano će posjetiti i Hrvatski sabor gdje će ga primiti predsjednik Sabora Luka Bebić (12,10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčevića, Markov trg 6), a potom će se obratiti zastupnicima (12,40 sati, Hrvatski sabor, Sabornica, Markov trg 6).

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastat će se s talijanskim ministrom vanjskih poslova Francom Frattinijem koji stiže u pratnji talijanskog predsjednika Giorgia Napolitana (15 sati, MVPEI, Trg Nikole Šubića Zrinskog 7-8. Fotoreporteri i snimatelji trebali bi doći u MVPEI do 14,45 sati, nakon sastanka slijedi priopćenje).

SARAJEVO - Sastanak glavnog ravnatelja policije Republike Hrvatske Olivera Grbića, direktora policije Republike Srbije Milorada Veljovića i direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himze Selimovića. Nakon sastanka, na kojem će se razgovarati o prekograničnoj operativnoj suradnji u borbi protiv organiziranog kriminala, policijski dužnosnici održat će konferenciju za novinare.

UJEDINJENI NARODI - Vijeće sigurnosti UN-a održat će sjednicu o stanju u Siriji.

BRUXELLES - Mahmoud Jibril, predsjednik izvršnog odbora tranzicijskog nacionalnog vijeća u Libiji, sastat će se s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem.

Dežurni:

Noć: Mirna Puklin Vucelić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Damir Hainski

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙