FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Samoubilački napad u Kandaharu: 5 mrtvih

Autor: rtom
KANDAHAR, 14. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Pet je osoba ubijeno, a 15 ranjeno u samoubilačkom napadu u četvrtak tijekom obreda u spomen na ubijenog brata afganistanskog predsjednika u južnome gradu Kandaharu, objavili su službeni izvori.

"Samoubilački napad izveden je na džamiju u Kandaharu, pet civila je ubijeno, a 15 ranjeno", priopćila je lokalna vlast i dodala da su "i visoki vladini dužnosnici" bili na obredu, ali među njima nema ranjenih.

Među žrtvama eksplozije u džamiji u vrijeme obreda u spomen na Ahmeda Valija Karzaija je jedno dijete te predsjednik Vijeća ulema pokrajine Kandahar, mula Hekmatulah Hekmat.

Nakon napada dva helikoptera afganistanske vojske spustila su se blizu džamije i evakuirala vladino izaslanstvo. Drugi su dužnosnici odvedeni oklopnim vozilima, a sigurnosne snage opkolile su džamiju.

Vali Karzai, polubrat afganistanskog predsjednika ubijen je u utorak i pokopan u srijedu. Talibanski pobunjenici preuzeli su odgovornost za smrt te osobe, jedne od najmoćnijih i najkontroverznijih na jugu zemlje. Ubijen je daljinski upravljanom bombom koju je aktivirao dugogodišnji obiteljski zaštitar.

(Hina) xrt ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙