FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ilegalnom nasadu konoplje prijetio bombom policiji

Autor: mcur
BJELOVAR, 11. srpnja 2011. (Hina) - Na ilegalnom nasadu konoplje u Čazmi policajci su zatekli 19-godišnjaka koji im je pri uhićenju prijetio bombom, a poslije je u pretrazi obiteljske kuće pronađena bomba, materijal prikladan za izradu eksplozivnih tvari i bilješke za izradu eksplozivnih smjesa, izvijestila je danas bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava (PU).

Osumnjičen je za zlouporabu droga, prijetnju i nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari te je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu koji mu je odredio zadržavanje.

U današnjem priopćenju PU-a navodi se da je mladić s čazmanskog područja na ilegalnom nasadu indijske konoplje zatečen 6. srpnja te da je uhićen uz uporabu sredstava prisile. Pri uhićenju je, držeći u ruci tijelo ručne bombe, prijetio policijskim službenicima riječima: "Bacit ću bombu."

Pretragom obiteljske kuće, na temelju naloga istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu, pronađena je ručna bomba te više posuda s metalnim kuglicama i kemikalijama prikladnima za izradu eksplozivnih tvari, kao i bilješke za izradu eksplozivnih smjesa, navodi se u priopćenju.

U nasadu je pronađeno ukupno 14 biljaka indijske konoplje te posude za spremanje vode, zalijevanje i prskanje biljaka.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙