FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: pojačan promet prema moru i u smjeru Zagreba

Autor: ipet
ZAGREB, 10. srpnja 2011. (Hina) - Promet je pojačan na autocesti A 1 u smjeru juga, te na autocestama A 2 Zagreb-Macelj i A 3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Tijekom dana moguće su poteškoće u prometu u blizini turističkih središta duž jadranske obale, u Istri i na dionicama cesta na kojima su radovi.

Zbog radova za sav promet do 15. srpnja zatvorena je dionica državne ceste D 1 Gračac-Knin, između Očestova i Pađena, a obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A 1 .

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod - zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod - istok).

Danas od 12 do 23 sata bit će zabranjen promet za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, na važnijim državnim cestama: D 8 (Jadranska magistrala), D 9 (Metković-Opuzen), D 21 (Kaštel-Kanfanar), D 66 (Pula-Labin-Opatija), D 23 (Žuta Lokva-Senj. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D 1.

Promet putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Kaštel, Plovanija i Rupa, na ulasku. Osobna vozila na graničnom prijelazu Metković na ulazak čekaju oko 45 minuta, a na Malom Prologu oko sat vremena.

Trajekti plove redovito.

(Hina) pp/xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙