FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska ne vjeruje da ETA djeluje u Velikoj Britaniji

Autor: bnov
MADRID, 7. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Španjolski ministar unutarnjih poslova Alfredo Perez Rubalcaba odbacio je u četvrtak hipotezu o "strukturi" ETA-e u Velikoj Britaniji, nakon uhićenja u Cambridgeu navodnog pripadnika oružane baskijske skupine.

"Ne vjerujem da postoji struktura ETA-e u Velikoj Britaniji niti specifična suradnja bilo koga u Velikoj Britaniji", izjavio je Rubalcaba novinarima nakon uhićenja Eneka Gogeaskoetxee.

"Vjerujem da dolaze u Veliku Britaniju jer je to najbliža zemlja, a istodobno im činjenica da je odvojena morem pruža dojam da idu dalje", ocijenio je Rubalcaba.

Eneka Gogeaskoetxeu Arronateguija (44) traži španjolsko pravosuđe zbog "terorizma" te "u okviru istrage o pokušaju ubojstva španjolskog kralja" Juana Carlosa 1997. godine.

Uhićen je u četvrtak u Cambridgeu kad je izlazio iz svojeg doma.

"Ta je operacija počela prije nekoliko mjeseci kad je signalizirana moguća prisutnost Gogeaskoetxee u Cambridgeu", kazao je Rubalcaba.

"Mi mislimo da je osumnjičeni bio jedna od odgovornih osoba u logističkoj podršci ETA-e 2006. i 2007. ali sve je to trenutno pod istragom", kazao je on.

(Hina) xbnš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙