FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za ubojstvo iz koristoljublja osuđena na 20 godina zatvora

Autor: vhor
KARLOVAC, 6. srpnja 2011. (Hina) - Na dvadeset godina zatvora nepravomoćno je danas na Županijskome sudu u Karlovcu osuđena Dražena Grđan (43) iz Rudanovca, u blizini Plitvičkih jezera, zbog kaznenog djela teškog ubojstva Stake Hinić (69) u siječnju prošle godine.

Izrečena joj je i mjera obvezatnoga psihijatrijskog liječenja do pet godina.

Sudac Ante Ujević rekao je u obrazloženju dugogodišnje zatvorske kazne da je optuženica ubojstvo počinila iz koristoljublja, zbog novca koji joj je Staka Hinić odbila pozajmiti jer joj ni prijašnje pozajmice nije vratila, što je u Grđan izazvalo takav bijes da ju je 17 puta ubola nožem koji je ponijela od kuće te joj je nanijela još četiri rezne rane.

"Počinjeno je teško ubojstvo zbog koristoljublja, uz rijetko viđenu upornost da se nekoga liši života, pa je kazna dugogodišnja, ali je i znatno manja od maksimalno mogućih četreset godina, i to zbog psihijatrijski utvrđene sužene svijesti i smanjenje ubrojivosti pri počinjenju ubojstva", rekao je sudac Ujević.

Tijekom potrage za ubojicom, a kako bi prikrila svoje kazneno djelo, Dražena Grđan lažno je prijavila da je netko i nju pokušao ubiti te se sama izranjavala po tijelu.

(Hina) xvhor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙