FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski suvremeni kratki filmovi u Portugalu

Autor: agrb
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Izbor hrvatskih kratkih filmova "Tranzicije i generacije", u izboru 25 FPS-a i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), prikazat će se na 19. međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u portugalskom gradu Vila do Conde, koji će se održati od 9. do 17. srpnja.

Portugalski festival Curtas Vila do Conde posvećen je suvremenim filmovima, osobito kratkometražnima, a kako bi predstavio svježe tendencije europskih kinematografija u sekciji "Europske panorame" donosi i nacionalne programe, izvijestio je danas HAVC.

Uz Hrvatsku, koja će se predstaviti 13. srpnja programom kratkih filmova, u toj su sekciji ove godine Norveška, Finska, Poljska i Rumunjska.

Sedamdesetominutni program nudi izbor kratkih eksperimentalnih, animiranih i igranih filmova nastalih u protekle dvije godine koji se ističu tematskim, vizualnim ili pripovjedačkim odmakom, a zajednička im je društveno-socijalna svakodnevica, mehanizam sjećanja, turbulentnost odrastanja i starenja, te emotivna angažiranost.

Prikazat će se filmovi "Arheo 29" Vladislava Kneževića, "Miramare" Michaele Mueller, "Pametnice" Sonje Tarokić i Hane Jušić, "Žuti mjesec" Zvonimira Jurića, "Oslobođenje u 26 slika" Ivana Ramljaka i Marka Škobalja.

Curtas Vila do Conde jedan je od vodećih portugalskih kulturnih i filmskih događanja koji je od osnutka 1993. ugostio istaknute svjetske filmaše, među ostalim, Apichatponga Weerasethakula, Petera Greenawaya, Kennetha Angera, Gusa Van Santa i Petera Tscherkasskog.

Hrvatska panorama na tom festivalu rezultat je suradnje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS i portugalskog Curtas Vila do Conde.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙