FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstava "Idu svati, mlade ni" otvara Histrionsko ljeto

Autor: dger
ZAGREB, 6. srpnja 2011. (Hina) - Praizvedbom predstave Nine Škrabe "Idu svati, mlade ni" u režiji Georgija Para u subotu, 9. srpnja, na Opatovini počinje 26. Zagrebačko histrionsko ljeto, a tom predstavom glumac Ljubomir Kerekeš ujedno obilježava 30. obljetnicu umjetničkoga rada.

Najavljujući premijeru na današnjoj konferenciji za novinare u Histrionskom domu, umjetnički ravnatelj Glumačke družine Histrion Zlatko Vitez istaknuo je kako je Nino Škrabe od samoga začetka sudjelovao u stvaranju Histriona i da su uz njega vezani najveći uspjesi Histriona. Vitez je podsjetio na predstave s kojima su osvojili brojne nagrade, "Domagojadu" i "Glumijadu" koje je Škrabe napisao u suradnji s Borisom Senkerom i Tahirom Mujičićem te "Kavanu Torso" i adaptaciju Šenoine "Ljubice".

Predstava "Idu svati, mlade ni", rekao je Škrabe, puna je slatko-gorkoga humora, a govori o tranziciji, tajkunizaciji, osiromašenju, odnosu prema braniteljima i drugim problemima hrvatske stvarnosti. Riječ je o pučkoj, srdačnoj komediji s elementima groteske u kojoj ima ozbiljnih podtonova, dodao je redatelj predstave Georgij Paro.

Ako išta bude dobro, najzaslužniji su sjajni glumci, rekao je Paro, naglasivši kako je najveći doseg redatelja da dobije povjerenje dobrih glumaca jer u tom slučaju može raditi ležerno i s veseljem.

Ljubomir Kerekeš zahvalio je Histrionima, na čelu sa Zlatkom Vitezom, redatelju Georgiju Paru i ansamblu predstave, te svima koji su mu omogućili da na dostojanstven način, "kao glumac i čovjek" može proslaviti 30 godina umjetničkoga rada.

Uz Kerekeša u predstavi glume Sunčana Zelenika, Ronald Žlabur, Tara Rosandić, Davor Svedružić, Slobodan Milovanović, Mia Begović, Damir Lončar, Kristijan Jaić, Nela Kocsis, Adam Končić, Ivica Zadro, Ankica Zadro, Ankica Dobrić i Iva Srnec.

Scenograf predstave je Dinka Jeričević, kostime potpisuju Ika Škomrlj i Elvira Ulip, a slikarske radove Marta Crnobrnja.

Na konferenciji za novinare najavljeno je i da će prva jesenska premijera u Histrionskom domu biti predstava Miroslava Međimorca "Hrvatska Antigona".

(Hina) xdgk yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙