FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva UNWTO konferencija o turizmu i medijima u Zagrebu 12. i 13. rujna

Autor: tmis
ZAGREB, 5. srpnja 2011. (Hina) - Prva međunarodna konferencija Svjetske turističke organizacije (UNWTO) o turizmu i medijima pod nazivom "Turizam u glavnim vijestima" održat će se u suradnji s Ministarstvom turizma u Hrvatskoj, u Zagrebu 12. i 13. rujna, najavili su danas iz madridskog sjedišta UNWTO-a i Ministarstva turizma.

Bit će to prva međunarodna konferencija UNWTO-a posvećena isključivo odnosu turizma i medija, a okupit će, kako se očekuje, predstavnike vodećih svjetskih i specijaliziranih turističkih medija te komunikacijske stručnjake iz turističkog sektora.

Konferencija će se, uz ostalo, baviti pitanjima zašto se unatoč činjenici što je jedan od vodećih svjetskih i najbrže rastućih gospodarskih sektora turizam rijetko nalazi na medijskim naslovnicama ili gospodarskim vijestima.

Organizatori u vezi toga napominju i da turizam kao izvozna kategorija zauzima četvrto mjesto na svijetu, nakon naftne, kemijske i automobilske industrije, ali je taj njegov gospodarski razvoj i značaj često zanemaren od strane medija.

Ciljevi konferencije bit će i unapređenje omjera i točnosti medijskog praćenja turizma, koji je i visoko osjetljiv sektor te mu negativne novinske i senzacionalističke priče mogu lako narušiti imidž te u konačnici dovesti do gubitka radnih mjesta.

Računajući na prisutnost vodećih komunikacijskih stručnjaka, konferencija će ujedno biti i prilika turističkim komunikatorima za usvajanje raspoloživih alata i strategija, potrebnih za dobivanje svoje priče.

Svjetski medijski partner toj konferenciji bit će američka kuća CNN.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙