FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mihail Prohorov jednoga dana želi biti premijer

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 5. srpnja 2011. (Hina) - Ruski tajkun Mihail Prohorov, vlasnik košarkaškog tima New Jersey Nets koji je na čelu jedne male stranke, u utorak je ismijao novi politički pokret premijera Vladimira Putina i izjavio je da bi jednoga dana želio biti premijer.

Prohorov je prošli mjesec preuzeo dužnost čelnika stranke Pravedna stvar. Izbor tajkuna metalurške industrije na čelno mjesto stranke koja se zauzima za poduzetničke interese i koja podržava drugi predsjednički mandat Dmitrija Medvedeva 2012., prva je pojava nekog moćnog ruskog poslovnog čovjeka na političkoj sceni u gotovo 10 godina.

U intervjuu za ruski dnevnik Kommersant Prohorov je rekao da se u nekim pitanjima slaže s Putinom, ali ne i u drugima.

Putin je u svibnju osnovao novi pokret, nazvan Sveruska narodna fronta, kako bi povećao potporu uoči parlamentarnih izbora u prosincu.

Prohorov je ismijao nagli rast broja članova novog Putinova pokreta.

"Znate, po mom mišljenju stvarno je smiješno kada se u jedan dan Fronti pridruži 38 milijuna poljoprivrednika", kazao je.

Izbjegnuvši izravne kritike na račun Putina, Prohorov je rekao da je stranka Jedinstvena Rusija, kojoj je Putin na čelu, neučinkoviti monopol. Također je kazao kako se nada da će jednoga dana biti premijer.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙