FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet od subote 2. do ponedjeljka 4. srpnja

Autor: nbar
ZAGREB, 1. srpnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 2. do ponedjeljka 4. srpnja

SUBOTA, 2. srpnja

------------------

MADRID - Američka državna tajnica Hillary Clinton održat će konferenciju za novinare sa španjolskom ministricom vanjskih poslova Trinidad Jimenez.

NEDJELJA, 3.srpnja

-------------------

LJUBLJANA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović zajedno će sa slovenskim predsjednikom Danilom Tuerkom biti nazočan na koncertu "Simfonija tisuće" Gustava Mahlera u izvedbi zagrebačke i slovenske filharmonije.

PONEDJELJAK, 4. srpnja

-----------------------

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović zajedno će sa slovenskim predsjednikom Danilom Tuerkom biti nazočan na koncertu zagrebačke i slovenske filharmonije. Zagrebačka i slovenska filharmonija izvest će "Simfoniju tisuće" Gustava Mahlera. Zagrebačka izvedba održava se u povodu 20 godina neovisnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije te 140. obljetnice Zagrebačke filharmonije, pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

ZAGREB - Nacionalni odbor za praćenje pregovora Hrvatskog sabora održat će svoju sjednicu, nakon što je Hrvatska 30. lipnja zatvorila sva poglavlja u pregovorima s Europskom unijom.

DEN HAAG - Bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić ponovno će se pojaviti pred sucim Haaškog suda te bi se trebao izjasniti o krivnji prema točkama optužnice koja ga tereti za genocid i zločine protiv čovječnosti u BiH. Mladić je uhićen u Srbiji 26. svibnja nakon 16 godina bijega. Protiv Ratka Mladića, ratnog zapovjednika vojske bosanskih Srba, prva haaška optužnica podignuta je 25. srpnja 1995. godine za genocid i zločine u BiH, a nakon toga i za genocid u Srebrenici.

(Hina) xnab ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙