FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković se u Bečićima sastao s Milošoskim i Davutogluom

Autor: vmrs
ZAGREB, 29. lipnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se na marginama ministarskog sastanka SEECP-a u srijedu u Bečićima s makedonskim ministrom vanjskih poslova Antoniom Milošoskim i turskim ministrom vanjskih poslova Ahmetom Davutogluom, priopćeno je iz MVPEI-ja.

Ministar Milošoski uputio je čestitke hrvatskoj vladi na brojnim provedenim reformama tijekom procesa pregovora s Europskom unijom kao i na odluci Europskog vijeća o dovršenju hrvatskih pristupnih pregovora.

Ministar Jandroković istaknuo je pritom kako će upravo na međuvladinoj konferenciji o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u četvrtak biti zatvorena sva preostala poglavlja te time i tehnički dovršeni pregovori.

Istaknuvši punu potporu Hrvatske euro-atlantskim integracijskim procesima preostalih zemalja regije, ministar je iskazao spremnost za dijeljenjem hrvatskih iskustava iz tih procesa, kaže se u priopćenju.

Ministar Davutoglu čestitao je Hrvatskoj na uspješnom dovršenju pristupnih pregovora s Europskom unijom te brojnim provedenim reformama koje su pridonijele tome cilju.

Ministar Jandroković istaknuo je kako će Hrvatska i ubuduće pružati snažnu potporu eurointegracijskim procesima svih zemalja jugoistočne Europe pa tako i Turske.

Na sastanku je bilo govora i o aktualnoj situaciji u jugoistočnoj Europi, s posebnim naglaskom na stanje u Bosni i Hercegovini, a Jandroković i Davutoglu razgovarali su i o mogućnostima unapređenja regionalne gospodarske suradnje, kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.

(Hina) xvm/xpp ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙