FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jovanović: izbori krajem rujna ili početkom listopada

Autor: dsil
RIJEKA,28. lipnja 2011.(Hina) - Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci da parlamentarni izbori moraju biti raspisani za kraj rujna ili početak listopada jer bi njihovo odgađanje značilo "dodatno upropaštavanje sadašnjosti i kockanje s budućnošću Hrvatske".

"Nakon osam godina korupcije, neodgovornosti, neznanja, godina u kojima su hrvatski bruto domaći proizvod pojeli HDZ-ovi skakavci, Hrvatskoj treba osam godina nade, pravde, znanja, sposobnosti i odgovornosti koju građanima nudi SDP sa svojim koalicijskim partnerima", rekao je Jovanović.

Po njegovu mišljenju odgađanje raspisivanja izbora "još je jedna pljačka državnog proračuna u korist predizborne kampanje" Jadranke Kosor. "Ona i njena ministarska svita ne čine ništa drugo nego krstare Hrvatskom na račun poreznih obveznika u najnovijim skupim automobilima i vode predizbornu kampanju dok sve ostalo stoji, od gospodarstva do znanosti i zdravstva", ustvrdio je.

Dodao je kako "na završetku pregovora treba čestitati svim građanima bez obzira na stranačku pripadnost, a ne Jadranki Kosor i njenom HDZ-u, koji su taj završetak usporili za nekoliko godina".

Ocijenio je i da je "priča HDZ-a o nultoj toleranciji na korupciju još jedna prevara".

"Korupcijsko-klijentelistička ekipa mediokriteta, kao što su Kosor i kvazipolicajci i špijuni kojima silovatelji i drugi kriminalci neometano žive i putuju Hrvatskom dok oni izmišljaju afere kojima žele diskreditirati oporbene političare, takva sumrak-ekipa Sanaderovih učenika i sljedbenika nije u stanju uvesti Hrvatsku u Europsku uniju, nego bez odgovornosti i ikakvih skrupula odvesti Hrvatsku prema grčkom scenariju", zaključio je Jovanović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o, po nekim anketama, padu rejtinga SDP-a, rekao je da se u stranci ne opterećuju time, a posebno, kako je istaknuo, u tjednu kad je HDZ postigao marketinški vrhunac. "Uvjerljivo ćemo pobijediti na parlamentarnim izborima", poručio je Jovanović.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙