FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stanje u BiH zaustavlja strane investicije

Autor: zkre
MOSTAR, 27. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednik Udruženja bankara BiH i direktor Unicredit Bank BiH Berislav Kutle ocijenio je danas u Mostaru da višemjesečna unutarnjopolitička kriza zaustavlja strane investicije u tu zemlju dodajući da su strane banke spremne financirati velike projekte, no da država nema kvalitetne programe.

"BiH je zemlja bez vlasti osam mjeseci. U uvjetima unutarnjopolitičke nesigurnost banke ne mogu napraviti čuda. Unicredit ima daleko veći potencijal nego što ga plasira", rekao je Kutle na konferenciji za novinare na kojoj je izviješteno da je ova banka proglašena najuspješnijom od magazina Banke za najveći ukupni kapital i za stopu prinosa na dionički kapital. Dodao je kako strani investitori pozorno prate turbulentna politička zbivanja u BiH.

Napomenuo je kako UniCredit Bank BiH može osigurati financiranje vrijedno više stotina milijuna eura ističući da ne postoje kvalitetni programi.

"U ovoj zemlji postoje želje, ali činjenica je da nemamo kvalitetnih programa koje bi financirali", kazao je Kutle.

Ukupni kapital UniCredit Bank Mostar u 2010. iznosio je više od 399 milijuna maraka, što je povećanje od 8,3 posto u odnosu na 2009. godinu. UniCredit Bank Mostar u 2010. imala je najveći prinos na dionički kapital u BiH u iznosu od 26,56 posto, izvijestili su iz te banke.

(Hina) xzkre yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙