FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: privedeni Brodarac, Milanković i Bošnjak

Autor: ivuc
OSIJEK, 21. lipnja 2011.(Hina) - Đuro Brodarac, Vlado Milanković i Drago Bošnjak, osumnjičeni za kazneno djelo ratnog zločina protiv civila na sisačkome području 1991. i 1992., privedeni su danas oko 14 sati u istražni centar osječkoga Županijskog suda.

Policija je jučer uhitila 67-godišnjega bivšeg načelnika sisačke Policijske uprave Đuru Brodarca, bivšeg zapovjednika djelatnih i pričuvnih sisačkih postrojba Vladu Milankovića (49) i bivšeg pripadnika pričuvnog sastava sisačke Policijske uprave Dragu Bošnjaka (53). Brodarac i Milanković osumnjičeni su za ratni zločin po zapovjednoj odgovornosti, a Bošnjak se tereti za individualno kazneno djelo.

Osumnjičeni su privedeni u Osijek pošto je policija jučer zatražila da se još 24 sata zadrže kako bi dovršila kriminalističku istragu i obavila sve pretrage nužne za podnošenje kaznene prijave, a nakon privođenja ispitat će ih istražni sudac osječkoga Županijskog suda.

Za istragu o ratnim zločinima na sisačkome području od rujna prošle godine mjerodavno je osječko Županijsko državno odvjetništvo. Takvu je odluku donio glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙