FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brodarac i Milanković osumnjičeni za ratni zločin po zapovjednoj odgovornosti

Autor: lmol
ZAGREB, 20. lipnja 2011. (Hina) - Jutros uhićeni bivši načelnik PU Sisak Đuro Brodarac te tadašnji zapovjednik djelatnih i pričuvnih postrojbi PU Sisak Vlado Milanković osumnjičeni su za ratni zločin po zapovjednoj odgovornosti, a pripadnik pričuvnog sastava PU Sisak Drago Bošnjak tereti se za individualno kazneno djelo.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u priopćenju, ne navodeći imena osumnjičenika već samo njihove godine rođenja, navodi da je danas započelo kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, na području Sisak 1991. i 1992. godine.

Tadašnji načelnik PU Sisak, provoosumnjičeni Brodarac (1944.) te zapovjednik svih djelatnih i pričuvnih postrojbi u okviru PU Sisak, drugoosumnjičeni Vlado Milanković (1962.), terete za kaznena djela po zapovjednoj odgovornosti, za razliku od trećeosumnjičenog Drage Bošnjaka (1958.) koji je bio pripadnik pričuvnog sastava PU Sisak, a tereti ga se za individualno kazneno djelo, navodi MUP.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti će dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku, koje zajedno s Ravnateljstvom policije i Policijskom upravom sisačko-moslavačkom provodi istragu, priopćio je MUP.

(Hina) xpp yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙