FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF želi biti siguran da će eurozona financirati Grčku

Autor: akoz
LUXEMBOURG, 20. lipnja 2011. (Hina/Reuters) - Međunarodni monetarni fond (MMF) u ponedjeljak je rekao da mora biti siguran da će se reforme u Grčkoj provesti i da će ih financirati članice eurozone, prije no što MMF isplati svoj dio iduće tranše pomoći Ateni.

"Za dobru ocjenu postojećeg programa s Grčkom, što znači odobrenje nove isplate, potrebno je da izvršni odbor MMF-a zaključi da se program izvršava i da je financiran", rekao je vršitelj dužnosti čelnika MMF-a John Lipsky na konferenciji za tisak.

Grčki parlament treba 28. lipnja glasovati o paketu reformi i mjerama štednje kako bi Atena mogla nastaviti ispunjavati obveze nakon što nije realizirala ciljeve fiskalne konsolidacije dogovorene prošle godine s MMF-om i predstavnicama eurozone u zamjenu za financijsku pomoć.

Lipsky je nakon razgovora s ministrima financija eurozone podsjetio da su grčke vlasti pristale na paket mjera koje će omogućiti izvršenje programa i napomenuo da eurozona također treba jamčiti da će nastaviti financirati Grčku.

"Mi svi ćemo tražiti jamstva da je program financiran a to uključuje jamstva naših partnera iz eurogrupe da su na raspolaganju odgovarajuća financijska sredstva", rekao je Lipsky. "To mora biti učinjeno prije no što krenemo dalje i nadamo se da će ti uvjeti biti spremno ispunjeni".

(Hina) xakoz ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙