FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Novalji održana pokazna vježba "Straško 2011."

Autor: ostr
NOVALJA, 21. svibnja 2011. (Hina) - Zajednička pokazna vježba zaštite i spašavanja "Straško 2011.", u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) i Grada Novalje, održana je danas u autokampu "Straško" u Novalji.

Pretpostavljeni događaji su da je u ranim jutarnjim satima olujno nevrijeme zahvatilo područje grada Novalje, a najviše je stradao kamp Straško, u kojem su prevrnuti šatori, kamp kućice, drveće i buknuo je požar; Stožer zaštite i spašavanja na mjestu događaja donosi odluku o evakuiranju turista iz kampa. Pripremu za evakuaciju odradili su djelatnici kampa, postrojba civilne zaštite opće namjene, gospićki Crveni križ, a morskim putem članovi ronilačkog kluba iz Novalje i brod pomorske policije.

Vježbi su, uz brojne sudionike i goste, nazočili ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut, gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo, načelnik PU Ličko senjske Željko Jurković te zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera zaštite i spašavanja Grada Novalje Nives Dabo.

Cilj vježbe je bilo angažiranje i koordinaciju žurnih službi u slučaju požara i evakuacije turista u autokampu „Straško“. Također, uključivanje i drugih subjekata u sustav zaštite i spašavanja, provjera učinkovitosti utvrđenih postupaka i bolje informiranje stanovništva o aktivnostima u slučaju požara, evakuacije i zbrinjavanja unesrećenih u turističkoj sezoni.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙