FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: otvorena izložba stoke

Autor: rsin
SINJ, 18. lipnja 2011. (Hina) - Na sinjskom Hipodromu danas je otvorena "6. županijska izložba stoke - Sinj 2011.", a otvorio ju je ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać.

Barać je tom prigodom istaknuo kako su uzgajivači izložbu prepoznali kao nešto vrijedno i korisno, a budućnost otvara nove mogućnosti za stočarstvo u ovim krajevima. Izložba je postala tradicija koju treba nastaviti, poticati i usmjeravati kako bi stočari što uspješnije pratili nove trendove u stočarstvu, naglasio je Barać.

Dožupan splitsko- dalmatinske Županije Luka Brčić kazao je kako mu je iznimno drago što se tradicija stočarstva sačuvala u sinjskom kraju te da će županija i dalje financijski poticati i pratiti njihov rad.

"Grad Sinj u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje, kroz gospodarenje državnim poljoprivrednim zemljištem i povoljne kreditne linije, te edukaciju poljoprivrednih proizvođača, stavlja osobit naglasak na stočarstvo i mljekarstvo, rekla je dogradonačelnica Sinja Elena Perković Paloš dodavši kako su na ovaj način ostvarili preduvjete za poljoprivrednu proizvodnju, a ujedno i preduvjete za dolazak mljekarske industrije na područje Grada Sinja, odnosno poslovne zone Kukuzovac.

U govedarskom dijelu izložbe predstavljene su kolekcije smeđe i holstein pasmine krava, te pasmine buša, a u ovčarsko - kozarskom dijelu, kolekcija ovaca dalmatinske pramenke i kolekcija koza pasmine hrvatska šarena koza.

Pored izložbe stoke, posjetitelji su mogli uživati u prezentaciji starih napjeva i plesova, starih običaja i zanata te u bogatoj ponudi domaćih specijaliteta. Također, stočarima su podijeljeni i edukativni materijali.

(Hina) xrsin ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙